Трез - На Твоя Етаж.

ТРЕЗ ЕООД проектира и произвежда собствени модели асансьори и подемници. Моделите са разработени така, че да са с минимални изисквания към мястото на инсталиране - не се нуждаят от дъно "пропадало" и таван на асансьорната шахта. Повечно модели се предлагат с две незовисими системи за задвижване и самоносеща се асансьорна кула.

Домашен асансьор модел TREZ home

Пътнически аснасьор модел TREZ TPL

Към 2023-та година, ТРЕЗ предлага за България и Европа следните модели асансьори:

Подемник за автомобили модел TREZ Car lift .  Модела е подходящ за нови сгради в които подземните нива се използват за паркинги и гаражи. Замества изграждането на стръмна и неудобна рампа за достъп до гаражите.

     Характеристиките на TREZ Car lift : Готов за е електрически автомобили - товароподемност 3000 kg или 3500 kg. Просторна кабина за маневриране - 3x6 метра. Нива на обслужване от 2 до 7 етажа на сградата.

Домашен асансьор модел TREZ HOME. Модела е най-безопасния домашен асансьор на пазара. Проектиран е за вграждане в нови къщи. Има две независими системи за задвижване. Ако едната система откаже, другата ще  придвижи кабината до спирка и ще освободи хората. Така на теория е невъзможно да заседнете в TREZ HOME.

    Характеристиките на TREZ HOME са: Безшумен - 35 децибела шум в кабината. Компактен - събира се в шахта 1x1 m. Луксозен - голям избор на цветове и материали. Икономичен - консумира 1,5 kW електричество само когато се движи. 

Асансьор за достъпна среда модел TREZ PDS . Модела е предназначен за монтиране във вече построени сгради в които строителя не е предвидил асансьор. Модела се предлага със собствена метална конструкция и най-често се монтира в окото на стълбищната клетка или като външен асансьор на сградата. TREZ PDS са продава на цени започващи от 14 720* евро. *( Цената е индикативна , без монтаж и е за TREZ PDS с две спирки и ход на повдигане 2900 mm.)

    Характеристиките на TREZ PDS са: Гъвкав - може да се инсталира почти във всяка сграда. Икономичен - консумира 1,5 kW електричество само когато се движи.

Товарен асансьор модел TREZ TC. Модела е лидер в Европа при товарните асансьори. Способен е да задоволи най-високите изисквания при транспортиране на стоки между етажите.

 Характеристиките на TREZ TC са:  Товароподемност от 300 kg до 5000 kg, размер на кабината от 1x1 метра до 4x6 метра. Максимален хода на повдигане 21 метра.

Пътнически асансьор модел TREZ TP31. Модела е подходящ за нови жилищни сгради. Предлага се с 5 годишна гаранция и удължен интервал на сервизно обслужване.

Характеристиките на TREZ TP31 са: Товароподемности 480 kg, 630 kg, и 1100 kg. Максимална скорост 0,55 m/s. Максимален ход на повдигане 18,7 m. Минимално "дъно" на асансьорната шахтата 9 cm. 

Какво печелите от намаленото дъно и намаления таван на шахтата?

Дъно на асансьорната шахта. Намаленото дъно на асансьорната шахта решава проблеми свързани с фундамента на сградата и проблеми с подпочвените води. Един от най-често срещаните проблеми при асансьорите са пълните с вода асансьорни шахти. Почистването на асансьорната шахта с дъблоко дъно е трудна и опасна дейност. 

Дъната на асансьорите на TREZ са 120 mm или на някой модели дори 90 mm. 

Таван на асаньсорната шахта. Намаления таван на асансьорната шахта решава проблеми с покривните пространства и дава свобода на архетиктите при проектирането на нивата над асансьора. 

Таваните на асансьорите на TREZ са 2450 mm или по-малки. Все пак ви препоръчваме да проектирате максималния възможен таван на асансьорната шахта, без той да ви нарушава останалите фунционалности на сградата.

Обяснение

Асансьорната шахта се състои главно от 3 елемента: 1) Дъно на шахтата (на англиийски pit) , 2) ход на аснасьора и 3)таван на шахтата (на английски headroom) . "Дъно " е растоянието от най-долната кота на шахтата до кота готов под на най-долната спирка. Получава се пропадане между нивата и затова на жаргон се нарича "пропадало".  Ход на асаньсорната шахта е растоянието между кота готов под на най-долната сприка до кота готов под на най-горната спирка. "Таван" е растоянието от кота готов под на най-горната сприка нагоре до края на шахтата.