TREZ HOME домашен асансьор

ТРЕЗ НОМЕ  е специално проектиран за малки височини до 13 m, за малки натоварвания до 500 kg и за малки скорости до 0.15 m/s. В следствие на минимилизацията се постига лека и елегантна конструкция, която лесно може да се впише във всеки интериор.  

Общо тегло на традиционен асансьор за 4 етажа е около 3 тона, докато общото тегло на TREZ НОМЕ е само 1200 kg. Консумацията на ТREZ НОМЕ e 1.5 kW. Асансьорът може да се инсталира направо на готовия под, може да се събере в шахта метър на метър и може да се захване само на съществуващите плочи на сградата.

TREZ НОМЕ може да се достави и със собствена метална асансьорна кула, което е особено подходящо за изпълнение на външен асансьор към вече съществуваща сграда. Освен като домашен асансьор, TREZ HOMЕ успешно се използва и като средство за осигуряване на достъпна среда в обществени сгради.

 

 

 


ПРИЛОЖЕНИЯ В ПРАКТИКАТА:


TREZ HOME с кула за външен монтаж в Казанлък

Външен асансьор

Основни предимства: Монтирането на TREZ HOME със собствена кула за външен монтаж е популярно решение за осигуряване на достъп до горните етажи на стари сгради. Поради малкото си тегло, външната кула не натоварва допълнително сградата. Въпреки лекотата си кулата е сертифицирана да издържа на вятър 100 km/h и на земетресение със сила от 7-ма степен по Рихтер ... 

 


Домашен асансьор в стара сграда в София 

В стара сграда в София наемателите на най-горния етаж правят ремонт на входа, срещу дългосрочен наем. В ремонта влиза и поставянето на асансьор в междустълбищното пространство.
Проблем: Сградата е с вито каменно стълбище. Светлото пространство между стълбите е овал с приблизителни размери 80 см на 100 см, а минималните размери на празното пространство за най-малкия асансьор са 90 см на 108 см.


ПРЕСАТА ЗА TREZ НОМЕ: 


Списание  : Oще за къщата (брой 04-2010г.)

Асансьор в мезонета

Това е един съвременен и модерен мезонет ново строителство, собственост на младо семейство. Ключов момент е преходът между двата етажа, както е при всяко жилище на две или повече нива. Вариантът вътрешна стълба не удовлетворява собствениците, тъй като ще отнеме доста пространство....